Inaugurarea filialei Argeș a Casei Româno-Chineze

In data de 23 iunie, la Universitatea din Pitești a avut loc festivitatea de inaugurare a Casei Româno-Chineze, filiala Argeș, în prezența ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa Xu Feihong, a rectorului UPIT, Dumitru Chirleșan, dar și a numeroase oficialități locale, repectiv președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, prefectul Emilian Dragnea, președintele executiv al Asociației Oamenilor de Afaceri Argeș, Dan Ionescu. De asemenea, din partea conducerii centrale a CASEI ROMÂNO-CHINEZE, a participat Ecaterina Vanea, director general, Director CRC București, Tibi Hal., care a anunțat că filiala din județul nostru este a XI-a din țară.
Organizația vizează facilitarea conexiunilor dintre mediul academic din România și China, în privința cercetării și procesului educativ precum și dezvoltarea unor colaborări în domeniul economic cu societăți din zona Argeșului din industria auto și cercetării.
În discursul său, președintele Dan Manu a reamintit faptul că între administrația județeană și Ambasada Chinei în România există o mai veche colaborare, cu rezultate concrete, care s-a extind și în plan local, un parteneriat existând la această oră și cu Primăria Mioveni.

source: arges-stiri.ro

Universitatea din Pitești a găzduit Adunarea Generală de Constituire a Casei Româno-Chineze, filiala Argeș. Printre participanți s-au numărat cadre didactice din Universitatea din Pitești, mediul de afaceri, din instituții financiar-bancare și mediul social. Membrii Colegiului sunt oameni cu experiență în derularea afacerilor economice, în management internațional, în relații economice și diplomatice internaționale, precum și în dezvoltarea relațiilor academice și colaborarea internațională în domeniul științei și cercetării.

Organizația vizează facilitarea conexiunilor dintre mediul academic din România și China, în privința cercetării și procesului educativ. În plus, sunt luate în considerare posibilități de dezvoltare a unor activități sociale, precum și a unor colaborări în mediul economic cu societăți din zona Argeșului si din industria auto.

source:universulargesean.ro

In pogram a fost inclusa si vizita Excelentei sale, domnul  Xu Feihong la Centrul de Cercetare UPIT – “Centrul Regional de Cercetare Dezvoltare pentru Materiale Produse şi Procese Inovative destinate Industriei de Automobile” al Universităţii din Piteşti, dar si întîlnirea cu reprezentanți ai mediului de afaceri și cultural.

Printre invitatii de seama la Adunarea Generală de Constituire a Casei Româno-Chineze, filiala Argeș sau aflat: Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa, domnul Xu FEIHONG, Terry WANG, General Manager ZTE Romania, Liu YANG, Secretar II, Ambasada Chinei in Bucuresti, Prefectul judeţului Argeş – Emilian DRAGNEA, Președinte Consiliul Județean Argeș – dr. Constantin Dan MANU, Rector -conf. univ. dr. ing. Dumitru CHIRLEȘAN, SIMONA BUCURA OPRESCU – Deputat, Președinte Senat – prof. univ. dr. Mihaela DIACONU, Prorector – conf. univ. dr. Emanuel SOARE, LAURENȚIU MARIAN ZIDARU – Viceprimar al Municipiului Pitesti, Primarul Oraşului Mioveni – Ion GEORGESCU, Inspector General Învățământ Argeș – Dumitru TUDOSOIU, Manager General Muzeul Județean Argeș – Cornel POPESCU, Director Biblioteca Județeană Argeș – Octavian Mihail SACHELARIE,  Director General CRC București doamna Ecaterina VANEA, Director CRC București Tibi Hal., Președinte CRC filiala Argeș Sebastian PÂRLAC, Președintele Camerei de Comerț Argeș – Geoge CAVAL, Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri – Dan IONESCU, Manager Akai România – Dorin CIOBANU, Director Centru de Cercetare lector dr. Cătălin DUCU

Scroll to Top