International Children’s Day – Romanian Chinese House Friendship Association 罗马尼亚中国之家和旅罗华人为孤弃儿童献爱心

RO:

CASA ROMANO CHINEZA pe lângă rolul de a promova legăturile culturale dintre tradițiile românești și cele chinezești are misiunea de a realiza acțiuni caritabile prin care să susțină dezvoltarea socială și educațională a tinerilor din țara noastră în toate domeniile de activitate. Astfel, cu ocazia zilei de 1 iunie din acest an am dorit să ne alăturăm eforturilor ONG SOS Satele Copiilor România pentru a sprijini copii în dificultate care au fost abandonați de familiile de origine și sunt integrați în programele oferite de SOS Children’s Villages International.

 În acest an am dorit să le oferim acestor copii câte un cadou pentru ziua de 1 iunie, în special pentru a le arăta că suntem alături de ei și îi sprijininm cu ce au nevoie. Copii sunt conştiinţa omenirii și noi adulții avem obligația să le asigurăm acestora tot ce este mai bun, așa cum prevăd și principiile Declaraţiei Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU în anul 1959.
Acțiunile de caritate realizate periodic de Casa Româno-Chineze au ca scop în primul rând ajutorarea și sprijinirea copiilor cu probleme sociale sau cu dizabilități în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață ale acestora și ale comunitățiilor care i-au adoptat. De asemenea, prin acțiunile noastre dorim să stimulăm și interesul pentru școală a tinerilor prin oferirea de premii pentru performanțele obținute de aceștia.
Consideram că școala este cea mai sigură cale de ieșire din sărăcie, iar noi adulții, profesori, organizațiile non-profit trebuie să facem tot ce e posibil ca această ușă să fie deschisă pentru toți copiii. Fiecare copil care trece acest prag al educației are o șansă spre un viitor mai bun.

Anul acesta prezenta Excelentei Sale, Ambasadorul Republicii Populare Chineze in Romania, domnul Xu Fei Hong si a consilierului ambasadei, domnul Li Ming au dat evenimentului solemnitatea si importanta cuvenita, facandu-l memorabil si de impact.

Suntem increzatori in colaborarea fructuasa a institutiilor noastre si in efortul comun de a promova relatiile traditionale de prietenie dintre popoarele noastre, bazate pe respect reciproc.

source: www.casaromanochineza.ro

EN: Chinese living in Romania donate toys to orphanage in Bucharest, BUCHAREST, June 3 (Xinhua)

— Boys and girls in the SOS Children’s Village in Bucharest were still immersed in a festival atmosphere on Wednesday, two days after the International Children’s Day, as “Romanian Chinese House” Friendship Association and representatives of local Chinese community visited them with toys and sporting goods.
Invited to attend the ceremony, Chinese Ambassador to Romania Xu Feihong appreciated the charitable donations of Chinese living in Romania, stressing that children represent hope for the future and the society must be very concerned about their growth, as the future development and prosperity of every nation will all depend on them.
“Village Mayor” Diana Podaru said the visit of the Chinese ambassador and other Chinese friends is a happy event in the village.
“Our village has a very large area, but we do not want the expansion of housing, because we want more children to grow up with their parents,” said Podaru, adding that there are three “SOS Children’s Villages” in the country, with a total of more than 240 children.
Meanwhile, the three SOS villages also monitor and help more than 700 children from poor families all over the country, to ensure that they will not be abandoned by their parents.
Currently, there are about 5,000 Chinese living in Romania, most of them businessmen. They usually make donations to orphanages or homes for the aged in holidays like the Children’s Day, or the Christmas Day.
source:www.globalpost.com; Copyright2015© Xinhua News Agency

CHN: 罗马尼亚中国之家和旅罗华人为孤弃儿童献爱心
2015年06月04日 来源: 新华网国际频道

新华网布加勒斯特6月3日电(记者林惠芬)儿童节虽过了两天,罗马尼亚首都布加勒斯特北部“SOS儿童村”的孩子们却依然沉浸在节日氛围里:罗马尼亚中国之家和旅罗华人社团送来了好多中国玩具和体育用品。更让孩子们高兴的是,中国大使徐飞洪来看望他们,并给小朋友们分发礼物。
徐大使在捐赠仪式上说,孩子代表未来,代表希望,孩子是太阳,一个国家的发展和民族繁荣需要世世代代的努力,关爱孩子们的成长至关重要。徐大使特别感谢罗中之家和华侨华人代表组织的这次献爱心活动。
布加勒斯特“SOS儿童村”村长迪亚娜·波达鲁女士说,今天中国大使及其他中国朋友来儿童村做客实在是村里的一件喜事。她对罗中之家及旅罗华人为儿童村所做的善举表示感谢。
波达鲁说:“尽管儿童村土地面积很大,但我们不想再兴土木,因为我们更希望孩子们留在父母身边成长。”她介绍说,布加勒斯特“SOS儿童村”成立于1990年6月1日,是罗马尼亚第一家儿童村,目前全国共有3个“SOS儿童村”,总计240多个孩子。此外,儿童村还对700多个贫困家庭的孩子进行监控,确保这些孩子不会被遗弃。
儿童村工作人员米哈伊·楚楚对新华社记者说,儿童村得到了社会各界的关心和帮助,越来越多的罗马尼亚企业、各界名流以及著名的国际金融机构和企业资助村里的儿童。楚楚对生活和工作在罗马尼亚的华人关爱儿童村表示高度赞赏。

WWW.chinaemabassy.org.ro – Domnul ambasador XU Feihong a vizitat Organizatia SOS Satele Copiilor
2015/06/17

In data de 3 iunie 2015, domnul ambasador XU Feihong a raspuns invitatiei de a vizita Organizatia SOS Satele Copiilor, situata in partea de nord a Bucurestiului si a participat la activitatea prin care diaspora chineza a oferit copiilor articole de papetarie si sportive. La activitate au mai participat si reprezentanti ai Casei Romano-Chineze si ai diasporei chineze si doamna director Diana Podaru.

In discurs, domnul ambasador XU Feihong a subliniat ideea ca viitorul si speranta sunt copiii. Progresul unei natiuni si dezvoltarea unei tari trebuie sa plece de la copii, si pot fi realizate prin eforturile mai multor generatii. Domnia sa le-a urat din suflet copiilor sa invete bine, sa creasca sanatosi si sa devina talente ale tarii lor.

Doamna director Podaru a prezentat pe scurt istoria Organizatiei SOS Satele Copiilor si a filialei din Romania si a evidentiat situatia prezenta a filialei din Bucuresti. Doamna director a multumit, de asemenea, diasporei chineze pentru grija fata de copii si ajutorul oferit, evidentiind faptul ca vor continua sa munceasca din greu pentru a oferi copiilor conditii favorabile cresterii lor.

Infiintata in anul 1949, SOS Satele Copiilor este o organizatie internationala ce avea ca principal obiectiv gazduirea orfanilor dupa al doilea Razboi Mondial. Deviza acestei organizatii este: mama, familia, fratii si surorile. In prezent, Organizatia SOS Satele Copiilor are filiale in 134 de tari. Filiala din Romania a fost infiintata in anul 1991, avand in prezent aproximativ 1000 de copii intre 3 si 13 ani.

Scroll to Top