Istoric român ales în funcţia de preşedinte al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică, în China

Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan (prorector al Universităţii Babeş-Bolyai şi cercetător principal în cadrul Filialei Cluj a Academiei Române) a fost ales în unanimitate, de către Adunarea Generală, în funcţia de preşedinte al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică, în cadrul celui de-al 22-lea Congres Mondial de Ştiinţe Istorice, desfăşurat în perioada 23-29 august 2015, în Jinan (China).

Potrivit unui comunicat al UBB, în istoria de peste 55 de ani a acestei organizaţii internaţionale, instituţia de învăţământ din Cluj Napoca a mai deţinut înalta funcţie între 1975-1985 prin Acad. Ştefan Pascu, fost rector al Universităţii Babeş-Bolyai. Recenta alegere a Prof. Ioan Bolovan în funcţia de preşedinte al acestei instituţii care reuneşte mai multe sute de istorici demografi din întreaga lume, reconfirmă valoarea cercetărilor româneşti de demografie istorică de la UBB.

Nu întâmplator, Centrul de Studiere a Populaţiei, din cadrul UBB, editează, din 2007, singura revistă de studii de populaţie din România (Romanian Journal of Population Studies) şi organizează anual, din 2012, şcoli de vară de demografie istorică, la care au participat specialişti din întreaga lume.

Astfel, România, dar şi UBB, sunt reprezentate în cadrul Comitetului Internaţional de Ştiinţe Istorice, în următorii 5 ani, de către Acad. Prof. Univ. Dr. Ioan-Aurel Pop (Rectorul UBB) în calitatea recentă pe care a dobândit-o, aceea de a fi fost ales Preşedintele Comitetului Naţional al Istoricilor din România, şi de către Prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan, ca preşedinte al Comisiei Internaţionale de Demografie Istorică.

Source: romanian.cri.cn

ab699bc084e64ec4961839163b711e26

Scroll to Top