Juniorii reprezintă Județul Harghita la Reuniunea Internațională din Jiangsu, China

Șapte elevi Harghiteni au fost desemnați câștigători la Concursul Internațional “Pictează-ţi căminul, visează-ţi viitorul!” organizat de Biroul pentru Afaceri Externe al Guvernului Regional al Provinciei Jiangsu și Societatea de Radio-TV din Jiangsu, China, cu scopul de a reflecta prietenia dintre tinerele generaţii din cele 13 oraşe de pe glob, înfrăţite cu oraşul Jiangsu, undeau fostcolectatepeste 10 000 de picturi de pe glob.
Tinerii artiști sunt:
1. Nagy Blanka, 12 ani – LiceulTehnologic ”Tivai Nagy Imre” Sânmartin, Locul I
2. Olah Vivien, 12 ani – ȘcoalaGimnazială ”Vaskertes” Gheorgheni, Locul II
3. Ferenc Clementina, 12 ani – ȘcoalaGimnazială ”Vaskertes” Gheorgheni, Locul II
4. SzékelyÁgnes, 12 ani – Liceul Pedagogic “BenedekElek” OdorheiuSecuiesc, Locul III
5. Huțanu Iris, 9 ani – LiceulTeoretic ”Sf. Nicolae” Gheorgheni, Locul III
6. Borboy Patricia, 9 ani – LiceulTeoretic ”Sf. Nicolae” Gheorgheni, Locul III
7. JánosiNoémi, 8 ani – Șc. Gim. ”PetőfiSándor” CristuruSecuiesc, Locul III

Câștigătorii din fiecare țară sunt invitați la Nanjing, China, la o întrunire internațională, în perioada 27-29.09.2017, când se va face și premierea elevilor. Județul Harghita va fi rerprezentat la acest eveniment de o delegație formată din 11 persoane; 6 elevi (Nagy Blanka, Olah Vivien, Ferenc Clementina, Huțanu Iris, Borboy Patricia și Jánosi Noémi), 3 cadre didactice și 2 reprezentanți ai Casei Româno-Chineze Harghita.
Acțiunea a fost organizată în județ de Casa Româno-Chineză Harghita în persoana domnului președinte Rus Sándor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Harghita.
Le dorim membrilor delegației mult succes în deplasarea lor, să ne reprezinte cu cinste și să revină cu bine acasă.

source:INSPECTORATUL ŞCOLAR JUDEŢEAN HARGHITA

In orașul chinez Wuxi de 6,5 milioane de locuitori înfrățit cu județul Harghita, sub coordonarea Casei Romano-Chineze Harghita in 28 Sept. 2017 s-a semnat documentul MOU de colaborare între Fengying Primary School Wuxi și doua scoli din județul Harghita, Scoala Generală Vaskertes din Gheorghieni respectiv Scoala Petőfi Sándor din Cristuru-Secuiesc. Școlari din Sanmartin, Cechesti și Gheorghieni au obtinut diplome la concursul International de desen/pictura la Nanjing!

 

 

Scroll to Top