Lecții de limba chineză și salsa, la TVR


Lecții de salsa și de limba chineză, la Hai-Hui http://www.tvrplus.ro/editie-hai-hui-323351

Una din editiile cele mai gustate ale travel-show-ului “Hai-hui”, realizat de Televiziunea Română, a fost cea care l-a avut ca invitat pe Excelența Sa, dl. Xu Feihong, ambasadorul Chinei la București. Primit cu căldură atât de realizatorii emisiunii, cat și de publicul spectator din Studioul Pangratti, domnul Ambasador a avut ocazia să prezinte, la rugămintea gazdelor, câteva dintre cele mai interesante locuri și lucrururi legate de țara sa și de poporul Chinez. Într-o atmosferă destinsa, domnul Ambasador le-a vorbit telespectatorilor din România despre Festivalul zăpezii din Harbin, despre opera tradițională Bian Lian, despre urșii Panda – care reprezintă o adevărată avuție națională a Chinei. Ne-am amuzat, privind fotografii ale chinezului Bao Xihun, intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cel mai înalt om de pe planetă și, tot cu ajutorul Excelenței-Sale, am pătruns câteva din tainele alfabetului chinez. Din primul rând al publicului, prestația înaltului oaspete a fost urmărită, cu emoție, de frumoasa sa soție, care a fost gratulată, de catre gazde, cu un impresionant buchet de flori! Nici dl. Ambasador nu a plecat cu mâna goală de la întâlnirea cu realizatorii “Hai-hui”: unul dintre cele mai cunoscute restaurante tradiționale românești din Capitala a avut onoarea să-i ofere oaspetelui TVR un voucher pentru familia Domniei -Sale, pentru a putea degusta cele mai deosebite delicatese “made in Romania”! Un important sprijin la realizarea acestei editii a fost acordat de catre asociatia de prietenie Casa Romano-Chineza, reprezentata in studiourile televiziunii.

Ediţia din 6 aprilie, este disponibilă online pe TVR+. Prezintă Marina Almăşan Invitaţi: Excelenţa Sa, XU FEIHONG-Ambasadorul Chinei la Bucureşti Trupa Roman Swing, Mariana Pachis, DENIZ-cântăreţ turc, Andreea Raicu, Willmark. Redactor Daniela Grigore. Producător Marina Almăşan. Cea de-a patra ediţie Hai-Hui a acestui sezon a venit cu noi argumente pentru telespectatorii TVR 1 de a rămâne în faţa micilor ecrane: o întâlnire cu frumoasa Andreea Raicu şi experienţele sale din călătoriile prin lume, o lecție de salsa de la celebrul Willmark și secretele artei cu… nisip. Prietenii emisiunii au în continuare ocazia să participe la concursul care îi poate trimite direct în Thassos! Ce pot face pentru a câştiga această excursie au putut afla urmărind emisiunea produsă şi prezentată de Marina Almăşan, luni după-amiază, de la 17.10, la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.
Tot în ediția din 6 aprilie, am văzut cum arată un restaurant de lux în care locul meselor e luat de… closete şi l-am cunoscut pe Deniz, noul Tarkan al turcilor, oaspete în platoul Hai-Hui. Mariana Pachis, artista care a intrat în Cartea Recordurilor pictând pe nisip, a venit și ea la emisiunea găzduită de Marina Almășan să vorbească despre secretele artei cu nisip, dar și să facă o demonstrație în fața publicului. Cum a colindat Andreea Raicu planeta-n lung și-n lat am aflat tot luni după-amiaza, chiar de la frumoasa vedetă tv, iar Willmark ne-a purtat prin ținuturi exotice, tocmai în Columbia, excursie virtulă finalizată cu o lecție de salsa în direct, oferită gratuit de celebrul coregraf. Ambasadorul Chinei la București Xu Feihong ne-a iniţiat în tainele scrierii în limba chineză, iar trupa Roman Swing a întregit peisajul de luni, din studioul Hai-Hui.
Programul este realizat în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, Cu Asociatia Casa Romano-Chineza, cu misiunile diplomatice ale ţărilor lumii la Bucureşti, cu Autoritatea Naţională pentru Turism, cu alte foruri şi organizaţii cu activitate turistică.
Source:www.tvrplus.ro

Domnul ambasador Xu Feihong a participat la o emisiune în direct la Televiziunea Română

În data de 6 aprilie 2015, domnul ambasador Xu Feihong a fost invitat la Televiziunea Română pentru a participa la emisiunea de divertisment „Hai Hui”, unde a prezentat aspecte legate de turismul în China, cultura chineză, condițiile și obiceiurile locale.
Domnul ambasador Xu le-a vorbit telespectatorilor despre opera chineză, caracterele chinezești, ursul panda, Jocurile Olimpice de la Beijing, Festivalul de Gheață din Harbin etc. Plin de viață și spiritual, domnul ambasador Xu Feihong a câștigat aplauzele publicului. Domnul ambasador Xu Feihong a invitat publicul român să viziteze China pentru a îi simți farmecul unic.
Emisiunea „Hai Hui” este o emisiune a Televiziunii Române ce oferă informații valoroase despre călătorii și promovează în principal monumentele istorice, locurile pitorești, cultura și arta țărilor din întreaga lume, fiind foarte îndrăgită de publicul român.
Source: www.chinaembassy.org.ro

Scroll to Top