Maestrul Zhu Rongfu pus in evidenta magistral de catre Dan Puric in spectacolul “Calatoria”

La invitatia Roxanei Vladut, membru al board-ului de conducere al Casei Romano-Chineze, am participat la spectacolul “Calatoria” regizat de Dan Puric in premieră la Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti.

Spectacol este dedicat îndrăgitei coregrafe Malou Iosif, care trăiește la Nisa și împlinește în martie 98 de ani.

La 81 de ani, maestrul Zhu Rongfu a completat magistral piesa si regia prietenului Dan Puric, care nici nu se putea gîndi la un mai desăvarșit interpret. Indraznesc sa spun ca in acelasi timp, exotismul maestrului Zhu este cireasa de pe tort a spectacolului.

Doina Levintza, 84 de ani, daca va vine sa credeti, a adus culoare spectacolului cu scenografia inconfundabilă marca proprie. Nu este la prima colaborare cu Dan Puric, iar mie, prin superbele creatii, mi-a adus aminte de doua evenimente. Spectacolul “Hic sunt Leones”, spectacol care s-a bucurat de un real succes in turneul din Beijing si Qingdao din 2004, atunci cand marcam 55 de ani de relatii diplomatice bilaterale romano-chineze si unde s-au folosit unele din aceste piese vestimentare reinterpretate, dar si de cea mai amplă selecţie de costume şi creaţii vestimentare în expoziţia-eveniment „Stilul Doina Levintza” de exact acum un an, organizata la ARCUB si la care Casa Romano-Chineza a luat parte.

Dan Puric structurează spectacolul în jurul unui scenariu propriu, propunând ca pretext o călătorie scenică prin stațiile de metrou bucureștean într-o revărsare de culori și mișcare, cu momente de pantomimă, step, arte marțiale, hip hop, dans și balet, defileu de costume și muzică live.

Regie: Dan Puric
Scenografie: Doina Levintza
Asistent scenografie: Anda Eftimie
Coregrafie: Elena Duicu
Maestru arte marțiale: Zhu Rong Fu
Asistent arte marțiale: Roxana VlăduțCoregrafie step:Dan Puric
Coregrafie flamenco:Lucas Molina Perez

Următoarele reprezentaţii sunt programate în zilele de 2 şi 13 aprilie. Intre ele, pe 10 aprilie, o puteti sarbatori pe Doina Levintza.
T.Hal.25.03.2023

Scroll to Top