O noua lansare de carte sprijinita de Casa Romano-Chineza

Marina Almășan a lansat joi, 18 aprilie, o nouă carte intitulata” China cea de taina” , un jurnal de călătorie, cu prilejul aniversării a 70 de ani de relații diplomatice România – China.

Este a 3-a carte pe care Marina o scrie despre China si de fiecare data a gasit in Casa Romano-Chineza un sprijin de nadejde care i-a asigurat ori deplasarea in China, ori publicarea, ori lansarea.

Evenimentul care se inscrie in cele care omagiază aniversarea a 70 de ani de relații diplomatice româno-chineze a avut loc la Institutul Cultural Roman si a fost onorat de prezentări făcute de Alex Stefănescu, Cristina Romilă, directorul Directiei Asia-Pacific din MAE, Ecaterina Vanea și Corneliu Vișoianu.

În discursul său, ambasadorul Chinei Jiang Yu a mulțumit mai întâi autorului pentru eforturile și contribuțiile sale la întărirea prieteniei și a înțelegerii dintre poporul chinez și poporul român, dar si Casei Romano-Chineze pentru srijinul pe care il acorda in promovarea relatiilor romano-chineze si in promovarea prieteniei dintre cele doua tari.

Printre invitati, multi si din partea Casei Romano-Chineze, am remarcat prezenta vicepresedintelui Casei Romano-Chineze, E.S. dl. Viorel Isticioaia Budura alaturi de alti reprezentanti MAE, ai ICR, gazda buna a evenimentului fiind insusi vicepreședintele Institutului Cultural Roman, domnul Krizbai Béla Dan. De asemenea am remarcat prezenta artistilor Marius Teicu, Corina Chiriac, Sanda Ladosi, Felicia Filip si Cristian Mihailescu, Silviu Biriș, Iuliana Tudor, Bogdan Stanoevici, Anca Sigartau, etc.

Momentele artistice au fost sustinute de Fang Suang, Mihai Traistariu, Alexandra Violin, Dinu Maxer si elevii Colegiului ” A.D.Xenopol”

Scroll to Top