Olimpic la matematica in vizita la Casa Romano-Chineza

In data de 12 iunie am primit vizita conducerii filialei Arges a Casei Romano-Chineze, insotiti de catre piteșteanul Emanuel Mazăre – cel mai bun din ţară la Olimpiada Naţională de Matematica. In perioada 17 iunie – 4 iulie va participa la un concurs international de matematica desfasurat in Beijing.

Emanuel Mazăre a obţinut cel mai mare punctaj din ţară la clasa a IX-a, 26 din 28 posibile, fiind recompensat cu Premiul I şi Medalia de Aur la Olimpiada Naţională de Matematică, ediţie la care Argeşul a avut un număr record de participanţi. Trei dintre tinerii matematicieni argeşeni participă şi la proba de baraj organizată în vederea constituirii loturilor participante la olimpiadele internaționale de matematică.

Fost elev al Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” și elev în clasa a IX-a la Colegiul „Alexandru Odobescu”, Emanuel Mazăre a mai avut succese promițătoare în trecut. A participat la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori și a câștigat medalia de aur în 2021 și pe cea de argint în 2022. Anul trecut, lotul olimpic de juniori al României a obținut un palmares absolut extraordinar la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori/JBMO desfășurat la Sarajevo. Lotul olimpic de juniori a obținut patru medalii de aur (dintre care două cu punctaj maxim), două medalii de argint și locul I în clasamentul pe națiuni cu 224 de puncte, din totalul de 240 posibile. Acest punctaj a stabilit un record în istoria Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru scorul general pe echipe. Echipa României fiind prima care reușește să atingă acest punctaj fantastic.

Conducerea Casei Romano-Chineza i-a oferit lui Emanuel un talisman norocos care sa-l motiveze la concursul desfasurat in China la “Yanqi Lake Beijing Institute of Mathematical Sciences and Applications (BIMSA)”, institut sprijinit de Municipalitatea Beijing si Tsinghua University – www.bimsa.cn/gk

Scroll to Top