Opera Naţională Cluj Napoca a strălucit la Shanghai

Premiera Baletului “Lacul Lebedelor” a avut loc, în data de 20 sep 2015, pe una dintre cele mai mari scene din lume, Shanghai Poly Grand Theatre, Opera Naţională Română Cluj Napoca strălucind în metropola Shanghai. Scenografia absolut impresionantă a fost construită în China şi va fi transportată, ulterior, la Cluj-Napoca, unde spectacolul va putea fi vizionat începând cu luna Februarie 2016.

Turnelul Operei Naţionale Române Cluj Napoca include, până la finalul lunii octombrie 2015, încă 12 reprezentaţii de balet, artiştii afişându-se pe scenele principale a 6 dintre cele mai populate oraşe: Ning Bo, Hang Zhou, Su Zhou, Wu Xi, Chang Zhou, Nan Jing. Pregătirile pentru Baletul “Lacul Lebedelor” au început încă de la sfârşitul lunii iunie, cu rolurile soliştilor principali, apoi cu întreg ansamblul. Spectacolul este coregrafiat de Maestrul Vasile Solomon.

Într-un interviu acordat pentru Radio China Internaţional, directorul Operei Naţionale Române Cluj Napoca, Florin Estefan a declarat că este o onoare şi, în acelaşi timp, o mare responsabilitate pentru baletul instituţiei pe care o conduce să danseze pe o scenă din metropola Shanghai.”Într-adevăr, responsabilitatea este mai mare, cerinţele sunt mai mari de la un loc la altul, dar emoţiile sunt tot la fel de mari. Pentru ei este o onoare să meargă să cânte, să danseze, să poată să-şi pună în CV că au performat într-o asemenea metropolă. Da, au emoţii. Ştiu şi de la maestrul Solomon că are emoţii foarte mari, dar eu cred că vor fi depăşite. Suntem profesionişti, ne facem treaba şi va fi chiar foarte bine. Sunt foarte încrezător din punctul acesta de vedere.”

source:  romanian.cri.cn,  2015-09-23, FOTO: Vasile Covaciu

Scroll to Top