Pregătiri pentru Noul An Chinezesc 2019

Casa Româno-Chineză a fost gazda unei întâlniri de lucru cu tema organizarea Anului Nou Chinezesc 2019, la care au participat  doamna  Zhao Li, consilier cultural     al  Ambasadei Republicii Populare  Chineze,  doamna Qi Yue, secretar al Secției culturale ,  doamna Ecaterina Vanea,  director general CRC și alți oficiali ai companiei NIRO Group Investment. Discuțiile au vizat doar aspecte privind organizarea și programul spectacolului care va a vea loc în trei locații din București și Ploiești, susținute de formația de  dans Beijing Dance Academy, care va oferi celor prezenți  o producție inedită de variațiuni din comorile folclorice ale  Chinei.
Beijing Dance Academy este  instituţie de învăţământ superior de dans din China, fondată în 1954, iar evenimentul la care este invitată să participe – Anului Nou Chinezesc, Anul Porcului – prefaţează sezonul sărbatorilor chinezesti care începe pe 4 februarie 2019.Spectacolele se vor desfașura la Ploiești în data de 31 ianuarie, la  Complexul Comercial ”Dragonul Rosu” în ziua de  1 februarie si Ateneul Roman, la data de 2 februarie 2019 sunt organizate de Casa Româno-Chineză în parteneriat cu Ambasada Chinei și sunt susținute de NIRO Group Investment.

Reprezentația conține o colecţie de muzică şi dans tradiţionale chinezeşti, care încorporează atât moştenirea culturală clasică, cât şi dezvoltarea acesteia în contemporan, precum și momente ce îmbină formele tradiţionale de dans din mai multe zone ale Chinei, acompaniate de acordurile instrumentelor muzicale tradiţionale. Performance-ul se bazează pe o puternică componentă teatrală, actorii-dansatori transmiţând întreaga emoţie prin mişcare, mimică şi voce, în dorinţa de a împărtăşi spectatorilor bogata moştenire culturală a regiunilor din estul Asiei. Departamentul de dans etnic şi popular chinezesc funcţionează în cadrul Beijing Dance Academy şi oferă programe de licenţă şi masterat în dans, recunoscute la nivel naţional. Un scop major al programului este acela de a forma dansatori extraordinari şi cercetători de o mare calitate culturală. În prezent, sunt peste 240 de studenţi înscrişi la programul de licenţă şi peste 60 de studenţi la cel de masterat.

Beijing Dance Academy revine cu o noua productie, dupa ce în anul 2017 au susținut reprezentații  la Arad, Sibiu si Bucuresti,  cu sprijinul Casa Romano Chineza si NIRO Investment Group.

Scroll to Top