Promovarea Economiei si Comertului intre Provincia Sichuan si Judetul Ilfov

Astazi, 16 septembrie a.c., reprezentantii Casei Romano-Chineze au participat la conferinta pentru promovarea economiei și comerțului dintre
Provincia Sichuan – China si Judetul Ilfov – Romania.

In discursurile lor,  dl. Rizia Tudorache, Vice-Presedinte Cosiliul Judetean Ilfov, dl.Dan Dumitru, Presedinte Camera de Comert si Industrie Ilfov si dl. Tudor Marian, primarul Vidrei,  au precizat potentialul de dezvoltare, asezarea strategica a judetului si investitiile din zona, aratandu-se mereu deschisi noilor investitori din China, pe langa cele 250 de societati comerciale cu actionariat chinez din totalul de 250.000 societati inregistrate in Ilfov.

Dan Dumitru a mai precizat ca printre cele 3 nuclee importante ale judetului se afla si grupul de firme Niro Investment impreuna cu centrul comercial Dragonul Rosu, aratand deschiderea judetului pentru o dezvoltare multilaterala, trainica, bazata pe prietenie, relatie pe care consilierul ambasadei R.P.Chineze, dl. Zhu Konglai o sprijina si o incurajeaza.

Liderul delegatiei din Sichuan, dl. Li Li, Vice-Presedinte al CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade ) a precizat ca a venit cu potentiali investitori, oameni de afaceri din domeniul producerii ceaiului, a ciupercilor si a industriei procesarii carnii. Sighuan este o regiune agricola unde preponderenta o au oleaginoasele, cresterea viermilor de matase si ceaiul. In 2016 produsul intern brut a fost de 170 miliarde $, GDP-ul de 7,7%.

Fiind cel mai mare nod aerian din vestul Chinei au peste 100 de legaturi nationale si international, 16 state deschizand in Chengdu organisme consulare.

Data: 18 Sep 2017

Scroll to Top