Radu Jude, în juriul Festivalului internațional de film de la Beijing 2017

Radu Jude, în juriul Festivalului internațional de film de la Beijing; “Două lozuri”, în competiție.

Regizorul român Radu Jude se va afla în juriul Festivalului internațional de film de la Beijing, prezidat de Bille August, și din care mai fac parte actorul francez Jean Reno și regizorul american Rob Minkoff, relatează Variety marți în ediția sa online.

Din juriu mai fac pare regizoarea din Hong Kong, Mabel Cheung, actrița chineză Jiang Wenli și producătorul italian Paolo del Brocco.

Festivalul, ajuns la a șaptea ediție, se va desfășura între 16 și 23 aprilie, în mai multe locații din capitala chineză.

În competiția pentru premiul Tiantan concurează printre altele “Caffe”, un prim film produs în baza unui tratat de coproducție sino-italian, filmul de box office coproducție China-Hong Kong “Operation Mekong” sau drama de război chineză “Mr. No Problem”.

Dintre titlurile internaționale care vor intra în concurs Variety amintește “The Sis” (Iran), “House of Others” (Georgia), “Dim the Fluorescents” (Canada) sau “Două lozuri” (România), regizat de Paul Negoescu.

Anul trecut, filmul “Aferim!”, regizat de Radu Jude, a rulat în deschiderea festivalului, și a primit premiul Tiantan pentru cea mai bună imagine.

Tot în festival se vor difuza, pentru a face pe plac publicului, toate cele șapte filme din seria “Fast & Furious” și precedentele producții din saga “Pirates of the Caribbean”. Noul film din serie, “Dead Men Don’t Tell Tales”, va fi lansat în mai în China. În același timp, în cadrul festivalului se vor difuza șapte filme ale regizorului David Lynch.

source:

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Codruț Bălu, editor online: Simona Aruștei)

Scroll to Top