România și Moldova sub blițul a doi diplomați chinezi

Vernisajul expoziției de fotografie „Intrând în România și Republica Moldova” a avut loc, luni, la biblioteca Universității de Limbi Străine din Beijing. Autorii fotografiilor sunt fostul consul al Chinei la Constanţa, Su Yanwen și soția acestuia, Zhen Shuqin, fost consilier diplomatic în România. Cei doi surprind în cele 120 de fotografii expuse crâmpeie din viața românilor și peisaje din județele pe care le-au vizitat. Fotografiile din expoziţie au fost realizate în localităţi și locuri precum: Constanţa, Delta Dunării, Sinaia, Braşov, Sighişoara, Sibiu, Marea Neagră, Castelul Peleş, Sfinxul de la Buşteni, Castelul Bran, satele românești, dar și Chișinău și alte zone din Republica Moldova.

La vernisaj au participat reprezentanți ai Universității de Limbi Străine din Beijing și ai Catedrei de limba română din cadrul acesteia, diplomați ai Ambasadelor României și Republicii Moldova acreditate în China, reprezentanți ai Institutului Cultural Român de la Beijing și ai departamentului român al Radio China Internațional, dar și studenți chinezi.

Cei doi fotografi amatori nu sunt la prima lor expoziție. Împreună cu colegii lor din Consulatul General al Chinei la Constanţa au organizat evenimentul “Peisaje minunate din România prin ochii diplomaţilor chinezi”, care a avut loc în diferite oraşe: Constanţa, Mangalia, Medgidia, Techirghiol şi Tulcea. După ce s-au pensionat și s-au întors în China au organizat la sediul Institutului Cultural Român de la Beijing expoziția “Frumoasa Românie”.

Fostul consul al Chinei la Constanţa, Su Yanwen a spus, în deschiderea evenimentului, că a ales să expună fotografiile la Universitatea de Limbi Străine din Beijing pentru că este absolvent al Catedrei de limba română din cadrul acesteia şi are amintiri deosebite din perioada studenţiei. Cei doi soţi au trăit peste 20 de ani în România și nutresc sentimente deosebite pentru această țară și pentru poporul român.

source:  romanian.cri.cn,

2017-04-11

Scroll to Top