Romanian Chinese House at Asia-Europe Forum on Education

In perioada aceasta Casa Romano-Chineza participa la Forumul educational Asia-Europa organizat de Comisia Nationala UNESCO la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara.

La sfârșitul anului 2012 România a obţinut prin vot, pentru prima dată, Preşedinţia Federaţiei Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO din Europa pentru perioada 2012-2016.
Federația Europeană a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO (FEACU) este o organizaţie internaţională, înfiinţată în anul 2001, care se ghidează după idealurile şi principiile Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă, Cultură şi Comunicare. Totodată, ea reprezintă unul dintre organismele regionale care formează Federaţia Mondială a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO, organism ce însumează aproximativ 4.000 de entităţi ale societăţii civile UNESCO de pe întregul mapamond.
În scopul exploatării cu eficienţă a modalităţii de a efectua şi de a îmbunătăţi calitatea educaţiei tinerei generaţii, Federaţia Mondială a Cluburilor, Centrelor şi Asociaţiilor pentru UNESCO, Biroul Internaţional al Educaţiei, Federaţia Asociaţiilor Centrelor şi Cluburilor pentru UNESCO din Europa şi America de Nord, Federația Asia Pacific a Cluburilor, Centrelor și Asociațiilor, și Federația Națională Chineză a Cluburilor și Asociațiilor pentru UNESCO au hotărât organizarea şi promovarea Forumului Educaţional Asia – Europa (AEFE), începând cu anul 2013.

Pentru anul 2015, s-a hotărât ca cea de-a treia ediţie să se desfăşoare în România in perioada 7-11 octombrie 2015, având ca principal pilon de discuţii dezvoltarea durabilă, Comisia României pentru UNESCO în colaborare cu ALUMNUS Club, Federația Europeană a Asociaţiilor, Cluburilor şi Centrelor pentru UNESCO (FEACU), urmând să preia organizarea acestui mare eveniment în perioada 7-11 octombrie în Bucureşti, avand ca parteneri Ministerul Educatiei, Ministerul de Externe, Guvernul Romaniei-Departamentul Reletiilor Interetnice.
Tema principală, pilon de discuții pentru anul 2015 va fi : dezvoltarea durabila in educatie

SUBTEME:

– Educația și Alianta Civilizațiilor (interculturalitatea, durabilitatea, noutăți în educația interculturală în secolul XXI, diversitatea culturală)
– De la teorie la practică, parteneriatul dintre școală și business în învățământul profesional/ vocațional/ dual
– Educația universitară – legare a tehnologiei și inovării cu piață muncii
– Excelența în învățarea limbilor și educația interculturală, bilingvism și multilingvism, educația interculturală, educația prin cunoaștrea patrimoniului, accesul grupurilor dezavantajate la educație.

Din delegatia chineza participanta la acest eveniment, fac parte mai multi membrii Confucius.


Wu Caihua, Director Beijing Municipal UNESCO Club Association
Zhang Shiyi, Principal Beijing Municipal UNESCO Club Association
ALAN CHAN HONG JOO, President Qufu Confucius Neo-Institute
Zhang Wen. Vice President Beijing Municipal UNESCO Club Association
Duan Liru, Assistant Secretary general Beijing Municipal UNESCO Club Association
Liu Yanxu, Principal Beijing Municipal UNESCO Club Association
Kong Hongyan, Vice President Qufu Confucius Neo-Institute
Hu Yong, Director Qufu Confucius Neo-Institute
Jia Yanpeng, General Manager Qufu Confucius Neo-Institute
Lin Bing, Interpreter Qufu Confucius Neo-Institute

Scroll to Top