Romanian Chinese House Timisoara – Inauguration, May 26, 2015


La Timişoara s-a lansat marţi, 26 mai, 2015, Asociaţia Casa Româno-Chineză. Excelenţa Sa Xu Feihong, ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, a fost prezent la Timişoara, unde a avut o întrevedere cu autorităţile locale şi judeţene şi a participat la lansarea acestei asociaţii.

Inaugurarea filialei Casei Româno-Chineze la Timişoara constituie practic o nouă platformă de colaboare între China şi România.

“Asta înseamnă că schimburile, colaborarea între China şi Timiş se extind spre economie, schimburile culturale. Sper ca această colaborare între China şi judeţul Timiş să fie extinsă. Casa Româno-Chineză a fost înfiinţată în 2011, este o organizaţie tânără de prietenie cu China. Membrii Casei Româno – Chineze provin din toate domeniile – politice, culturale, economice, inclusiv diaspora chineză. Cel mai important principiu al casei este de a promova înţelegerea reciprocă între China şi România, să stimuleze schimburile de experienţă între cele două popoare. Ţinta finală este aceea de a promova relaţiile dintre cele două state”, a spus ambasadorul Chinei în România.

De altfel, în 1919, România a fost al 5-lea stat care a reucnoscut Republica Populară Chineză.

“Sperăm ca judeţul Timiş să devină cel mai bun prieten al Chinei din România”, a spus prefectul de Timiş, Eugen Dogariu.

Ambasadorul Chinei s-a referit şi la schimburile economice dintre cele două ţări.

“Cunosc că judeţul Timiş este un judeţ cu un potenţial uriaş de dezvoltare. Judeţul Timiş şi oraşul Timişoara sunt localităţi cu pământ uriaş şi o resursă bogată. Aici există o dezvoltare a domeniul IT şi automobile şi în ultimii ani judeţul Timiş şi municipiul Timişoara au cunoscut o dezvoltare economică dinamică. Judeţul Timiş este în vestul României, dar are şi o legătură strânsă şi frecventă cu partea chineză. Între judeţul Timiş şi o provincie din China există o relaţie strânsă de colaborare. O firmă prestigioasă din China în domeniul IT are şi o filială în Timişoara, care angajează 150 de persoane”, a spus ambasadorul.

Execelenţa Sa s-a referit şi la o altă firmă mare din Timişoara, procesatoare de carne de porc, care a fost preluată nu demult de chinezi.

“Produsele de carne de porc congelat este permis a se exporta către piaţa chineză. Avem speranţa că exportul din carne de porc din România să devină un nou punct de creştere a comerţului chino-român. Sperăm ca la masa pentru cetăţenii chinezi din China să gustăm cât mai curând produsele de porc din România”, a spus ambasadorul Chinei.

Casa Româno-Chineză este situată în Calea Aradului, pe strada Liniştei nr. 54.

source:realitatea.net

Scroll to Top