Simona Halep – Campioana in China

SIMONA HALEP, UN NOU TRIUMF ÎN CHINA

Simona Halep cunoaște succesul în China, din nou, câștigând atât la simplu, cât și la dublu, turneul de la Shenzhen, după ce anul trecut a devenit numărul 1 mondial WTA în urma finalei jucate la Beijing.
Astfel, sportiva din România și-a păstrat locul întâi în ierarhia tenisului feminin și cucerește primul titlu din poziția de lider mondial. În proba de simplu, Simona Halep a trecut în finală de cehoaica Katerina Siniakova cu scorul de 6-1, 2-6, 6-0. Subliniem faptul că finala s-a disputat între două jucătoare câștigătoare a unor ediții precedente, Simona Halep cucerind trofeul în 2015, iar Katerina Siniakova în 2017. Sportiva noastră a egalat recordul de două trofee la Shenzhen al fostei jucătoare din China, Li Na.
Parcursul Simonei la Shenzhen a fost aproape perfect, aceaste pierzând doar două seturi în întregul turneu. În runda a doua a turneului, Halep a trecut de chinezoiaca Ying-Ying Duan (3-6, 6-1, 6-2), iar în semifinale a jucat împotriva româncei Irina Begu (6-1, 6-4).
În ceea ce privește proba de dublu, perechea Simona Halep/ Irina Begu a câștigat trofeul în fața jucătoarelor din Cehia, Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova (1-6, 6-1, 10-8). Este pentru prima dată după 2009 în circuitul WTA când finalistele de la simplu se întâlnesc și în finala probei la dublu. În optimi, sportivele din România au trecut de perechea Xinyun Han/ Chen Liang (5-7, 6-2, 11-9), iar în sferturi de alte două jucătoare din țara noastră, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu (4-6, 6-4, 13-11).
Presa internațională a lăudat începutul de an al Simonei Halep, dar și stilul ei de joc agresiv și precis, L’Equipe, Marca, BBC, Daily Mail sau ESPN fiind doar o parte dintre publicațiile care au vorbit despre pericolul pe care îl va reprezenta Halep în 2018 pentru rivalele sale.
Vremea nu a fost de partea organizatorilor, în ziua finalelor au fost condiții meteo nefavorabile, iar partidele au fost mutate de pe terenul central al Longgang Sports Center pe un teren acoperit.
Shenzhen va rămâne în memoria Simonei Halep și pentru faptul că este prima dată când cucerește atât proba de simplu, cât și cea de dublu la un turneu.
Într-o postare pe Twitter, Simona Halep a mulțumit organizatorilor turneului, Irinei Begu, dar și echipei sale.
Turneul de la Shenzhen s-a desfășurat în perioada 1-7 ianuarie și a avut premii totale de 750.000 USD.

G. Florea

Scroll to Top