The 20th Shanghai International Film Festival Highlight 2017 第20届上海国际电影节

Festivalul Internaţional de Film de la Shanghai(FIFS) este singurul eveniment cinematografic de clasă A din China. Cea de-a 24-a ediție a FIFS -2021 a avut cea mai mare prezență inregistrata la orice eveniment cinematografic de clasă A la nivel mondial.
În 2017, la cea de-a 20-a ediţie a celebrului eveniment, Cristian Mungiu a fost ales Presedinte al juriului „Shanghai International Film Festival”, iar filmul „Scurtcircuit/ Fault Condition „” in regia lui Cătălin Saizescu si produs de Cinemagix ID, a fost primul film românesc selectat în competiția oficială a Shanghai International Film Festival si a câștigat, “Premiul Pentru Realizări Artistice Remarcabile”.
Organizatorii au acordat premiul filmului “Scurtcircuit” pentru curajul “de a atinge drame contemporane delicate și abilitatea de a combina perspective diferite asupra aceluiași adevăr”. Din distribuţie fac parte Maia Morgenstern si Dorel Vişan care impreuna cu producătorul Carmen Tripadus si Tibi H., reprezentantul Casei Romano-Chineza, dar si alaturi de Dan Pița, Șerban Marinescu, Nicolae Mărgineanu, Doru Nițescu, Anca Mitran, Ada Condeescu și Cătălin Mitulescu au participat intre 14-24 Noiembrie 2016 la “Festivalului Filmului Românesc în China”. Cu acea ocazie, la intalnirea cu board-ul Festivalului de la Shanghai, s-a inaintat propunerea ca acest film sa participe in competitie.
Toate acestea au fost posibile si dupa „ZILELE FILMULUI CHINEZESC IN ROMANIA 2014” unde invitaţii speciali au fost cunoscutul Jackie Chan şi actriţa Zhang Ziyi, si prima ediție a ” FESTIVALUL FILMULUI ROMANESC IN CHINA 2016”, evenimente organizate de Casa Romano-Chineza in parteneriat cu organisme din Romania si din China, la initiativa secretarului general al Casei Romano-Chineze, domnul Nicolae Dumitru.

Opening Ceremony Highlight – The 20th Shanghai International Film Festival 2017 第20届上海国际电影节

Award Ceremony Highlight – The 20th Shanghai International Film Festival 2017 第20届上海国际电影节

Dupa aceste parteneriate au venit si surprize placute din partea chineza. Este notabil faptul ca in anul 2017 Cristian Mungiu a fost ales Presedinte al juriului celei de a 20 –a competitii a „Shanghai International Film Festival”, iar “Scurtcircuit” / “Fault Condition” devenea primul film românesc selectat în competiția oficială a Shanghai International Film Festival (Festival Clasa A), fiind si premiat. Lungmetrajele “Occident”, “4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”, “După dealuri” și “Bacalaureat” au putut fi văzute în cadrul programului Jury President Collection, în timp ce “Inimi cicatrizate” a rulat în secțiunea Panorama – „The Belt and Road” Unit a Festivalului de la Shanghai.
Anul acesta, lungmetrajul „Tata mută munţii”, regizat de Daniel Sandu a fost selecţionat şi a participat în competiţia celei de-a 24 ediţii a Festivalului de Film de la Shanghai.
Pe langa Festivalul Internaţional de Film de la Shanghai(FIFS) – singurul eveniment cinematografic de clasă A din China, o prezenta romaneasca notabila a inregistrat-o si Festivalului Internațional de Film de la Beijing (Festival de categoria 😎.
In 2016, filmul “Aferim!”, regizat de Radu Jude, a rulat în deschiderea festivalului de la Beijing, și a primit premiul Tiantan pentru cea mai bună imagine. Membru al jurului Festivalului Internațional de Film de la Beijing ediția 2016 a fost si regizorul Corneliu Porumboiu. In 2017 la Festivalului Internaţional de Film de la Beijing( Festival de categoria 😎, regizorul român Radu Jude a facut parte din juriu, iar pelicula românească „Două lozuri”, regizată de Paul Negoescu a participat in concurs. In anul urmator regizorul român Călin Peter Netzer s-a aflat în juriul festivalului.
Revenind la cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Shanghai (FIFS), ea a dezvăluit câștigătorii premiilor Golden Goblet din acest an. Filmul chinezesc “Manchurian Tiger” a primit Premiul Golden Goblet pentru cel mai bun lungmetraj. Au mai luat premii filmele “Barbarian Invasion”, “The Conscience”, “The Contrary Route”, “Sisif”, “Even Mousee Belong In Heaven”, “Double Helix” si “Mild Madness, Lasting Lunacy”. Evenimentul a primit 4.443 de filme din 113 țări și regiuni.
故障状况 Scurtcircuit (2017)
导演: 克特林·萨伊泽斯库
主演: 康斯坦丁·弗洛雷斯库 / Gabriela Soltuz / Georgiana Saizescu
类型: 剧情
制片国家/地区: 罗马尼亚
语言: 罗马尼亚语
上映日期: 2017-06-17(上海电影节) / 2018-02-23(罗马尼亚)
片长: 108分钟
又名: 第三次机会 / The Third Chance
IMDb: tt6369748
故障状况的剧情简介 · · · · · ·
  讲述了无辜的新生儿、悲痛欲绝的父母、自愧不已为自己工作12h却去了个厕所而道歉的护士长、急于得到消息的记者、互相推诿最后把责任推到这个体制的高层。一条过去式的意外怀孕主线,一条现在式的火灾主线,无数的隐患导造成了一场悲剧。
故障状况的获奖情况 · · · · · ·
第20届上海国际电影节 金爵奖 艺术贡献奖
Video source: youtube – SMG上海电视台官方频道 SMG Shanghai TV Official Channel; siff.com
Scroll to Top