Trupa Academiei de Dans din Beijing (Beijing Dance Academy)

Casa Romano-Chineza a raspuns invitatiei ambasadei Chinei de a participa la spectacolul “Classical Chinese Dance” sustinut de trupa Academiei de Dans din Beijing (Beijing Dance Academy). Trupa a mai fost prezenta in Romania, in anul 2019, la invitatia Casei Romano-Chineze, in cadrul evenimentelor dedicate Anului Nou Chinezesc si au sustinut spectacole la Ateneul Roman si Complexul Comercial Dragonul Rosu, dar si in Ploiesti, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
https://www.facebook.com/romanianchinese.house/videos/2001217963260748

Anul acesta, Aula Universitaii Politehnice din Bucuresti a fost gazda unei manifestări cultural artistice de exepție, organizată de Ambasada Republicii Populare Chineze.

Programul trupei Academiei de Dans din Beijing a cuprins o colecţie de dansuri tradiţionale chinezeşti. Performance-ul se bazează pe o puternică componentă teatrală, actorii-dansatori transmiţând întreaga emoţie prin mişcare. Academia din Beijing este una dintre cele mai mari şi prestigioase şcoli de dans din lume.

Dupa spectacolul din 25 iunie 2023, trupa de dans va fi prezenta la cea de-a 30-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu desfasurat intre 23 iunie și 2 iulie.

Ca si in 2019, publicul prezent la spectacol a fost încântat de programul oferit de artiștii chinezi, răsplătind cu aplauze prestația artistică desăvârșită.

Scroll to Top