Video Conferinta din 25.o2.2021

Casa Romano Chineza a participat la videoconferinta oraganizata de Ambasada R.P. Chineze, un briefing al Summitului liderilor de stat dintre China si Tarile din Europa Centrala si de Est (CEEC) unde s-a discutat si despre cooperarea pragmatic dintre China si Romania.
La videoconferinta din 25 februarie, 2021 au participat domnul Dumitru Nicolae – Secretar General CRC, E.S. domnul ambasador Viorel Isticioaia Budura – Vicepresedinte CRC, doamna Vanea Ecaterina – Director General CRC, domnul Zsolt Nagy – CEO Niro Investment Group, domnul Calin Vlad si domnul Tibi H.
Directorul general al Casei Romano-Chineze a precizat: “Excelența dvs, dna Ambasador Plenipotentiar Jiang Yu, distinsă audiență,
„Un prieten de suflet de departe apropie ținuturile aflate la mare distanță.” Așa sună un vechi proverb chinezesc. Nimic mai potrivit să vorbească despre o prietenie ajunsă la 72 de ani de relații bilaterale româno-chineze.
Cu această ocazie deosebită, prilejuită de Summitul „17+1”, Casa Româno Chineză dorește să adreseze mulțumiri echipei Ambasadei Republicii Populare Chineze, care s-a alăturat eforturilor de prevenire și combatere a virusului COVID 19 atunci când situația a impus-o. Anul 2020 a fost un an de mari încercări atât pe plan mondial cât și în România. Ajutorul oferit spitalelor din Capitală și spitalelor din Arad și Suceava, acolo unde asociația noastră are filiale, au dovedit încă o dată că distanța fizică dispare atunci când ai sprijinul unui vechi prieten de nădejde.
Ambasada Chinei a donat măşti, combinezoane de protecţie, dezinfectanţi şi mănuşi pentru spitalele din Capitală, dar a facut nenumarate demersuri si pentru ajutorarea altor spitale din țară.
Eforturile reprezentanților Ambasadei Chinei în Romania au fost de-a dreptul impresionante și au contribuit decisiv la menținerea spiritului pozitiv în cursa de combatere a virusului, dar i-au făcut si pe toți cei implicați să înțeleagă că “prietenul la nevoie se cunoaște”. Donaţiile facute de către comunitatea chinezilor din Romania și de către reprezentanţii companiilor chinezeşti din România sunt contribuții importante venite tot la inițiativa Ambasadei.
Lor li s-a alaturat si NIRO Investment care a donat 120.000 EURO pentru aparatură medicală, echipamente de protectie in tara, precum si in semn de reciprocitate si respect si pentru comunitatile din China afectate de pandemie.
Ne manifestăm dorința de continuare și dezvoltare a relațiilor bilaterale de colaborare și cooperare între Casa Româno-Chineză, Ambasada Chinei de la București și comunitatea chineză din România în diverse domenii de activitate.
Vă mulțumim pentru invitația de astăzi și pentru atentie!”
A urmat raspunsul de multumire al doamnei Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România:
“Pe 25 februarie, cu participarea activă a prietenilor din diferite categoriile sociale din România, inclusiv și dvs., am organizat briefing-ul pentru Summitul liderilor din China și țările din Europa Centrală și de Est și seminarul despre relațiile chino-române. Dorim să vă exprimăm sincerele noastre mulțumiri. Participanții au oferit părerile și sfaturile inspirante asupra dezvoltării relațiilor chino-române și a cooperării pragmatice, de asemenea, suntem încurajați de interesele și entuziasmele lor pentru relațiile bilaterale. Vă mulțumesc pentru contribuțiile solide aduse în timp îndelungat la aprofundarea prieteniei dintre cele două țări. Ambasada Chinei în România este dispusă să depună eforturi împreună cu dvs. pentru a pune în aplicare în mod activ consensul la care au ajuns toți participanții, pentru a urmări oportunitățile de dezvoltare prin formatul de cooperare dintre China și țările ECE, să moștenească prietenia, să promoveze cooperarea și dezvoltarea continuă a parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România.
Festivalul Lanternelor fericite și toate cele bune!
Jiang Yu
Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al
Republicii Populare Chineze în România”
Scroll to Top