Videoconferinta CRC Cluj: “Oportunități de colaborare între Regiunea de N-V a României și Regiuniile înfrățite din China“

Casa Româno-Chineză Cluj a organizat conferința on-line cu tema “Oportunități de colaborare între Regiunea de N-V a României și Regiuniile înfrățite din China“.

În data de 17 Martie a avut loc conferința online în care s-au creionat direcțiile în care va acționa Casa Româno-Chineză Cluj, atât în domeniul cultural cât și comercial.

La această conferință au fost prezenți:

 1. Ecaterina Vanea – Director General al Casei Româno-Chineză
 2. ZHAO Li – Consilier Cultural al Ambasadei R.P. Chineze în România
 3. Zhao Linxiang – Consilier Economic și Comercial al R. P. Chinze în România
 4. Lorian Vintilă – Senior Account Director at ZTE Corporation
 5. Marius Bolba – Președinte Casa Româno-Chineză Cluj
 6. Tudor Sălăgean – Manager al Muzeului Etnografic al Transilvaniei
 7. Nicolae Dobre – Președinte fondator al Asociației Române pentru Jocuri și Sporturi Tradiționale
 8. Radu Lupaș – cofondator Salad Box
 9. Adrian Daniel Lupeanu – Sinolog și medic
 10. Calin Vlad – Sediul Central al Casei Romano-Chineze
 11. Tibi H. – Sediul Central al Casei Romano-Chineze
 12. Sebastian Parlac – Presedinte Casa Romano-Chineza Arges
 13. Ichim Romica – Presedinte Casa Romano Chineza Iasi
 14. Emanuela Istrate – CRC Cluj
 15. Dana Nealcos – CRC Cluj
 16. Justin Dejan – CRC Arges
 17. Mihai Oprescu
 18. Ion marian Croitoru
 19. Mariana Griesbacher
 20. Marian Mihai
 21. Eugen Cocis
 22. Vlad Danciu
 23. Radu Liviu Danut
 24. Liviu Mihai Faragau
 25. Jake Liu
 26. Gabriela Plaiasu
 27. Alti membri ai filialei CRC Cluj

In discursul de inceput, directorul general al Casei Romano-Chineze s-a adresat distinsei audiente si a transmis salutari Excelenței Sale, doamna Ambasador Plenipotentiar Jiang Yu.

Ecaterina Vanea, Zhao Li, Adrian Daniel Lupeanu, Tudor Sălăgean și Nicolae Dobre au vorbit despre despre schimburile culturale dintre China și Romania în ultimi ani și desigur despre posibilități de colaborare în viitor.

Radu Lupaș a adus în față un proiect cu un potențial enorm pentru Cluj-Napoca, un HUB destinat afacerilor, un ecosistem pentru creșterea relațiilor comerciale Româno-Chineze.

Misiunea HUB-ului este de a deveni o poartă prin care companiile din China să intre în colaborare cu IMM-urile din România și invers, companiile românești, pregătite pentru internaționalizare, să intre pe piața din China. Tot acest proces se desfășoară într-un mod complet transparent și controlat prin intermediul echipei de conducere.

Echipa din Cluj-Napoca își propune să creeze, prin intermediul Hub-ului, cadrul oportun unde să aducă sub același acoperiș oameni și entități cu obiective comune, atât de business cât și culturale.

Zhao Linxiang a vorbit despre valorificarea oportunităților de cooperare economică și comercială între China și România, mai ales nord-vestul României.

Lorian Vintilă a vorbit despre efectul pozitiv al cooperării dintre Corporația ZTE și mediul de afaceri din România.

 

Marius Bolba a prezentat viitoarea echipă ce se va ocupa de dezvoltarea HUB-ului, el a afirmând că aceasta este pregătită să-și asume proiectul. În cadrul acestei întâniri virtuale el a primit asigurări din partea reprezentanților Ambasadei R.P.Chineze că aceștia susțin acest proiect menit să dezvolte relațiile comerciale bilaterale  între cele două țări.

Echipa din Cluj este formată din:

Președinte Marius Bolba – experiență de mai bine de zece ani în cadrul infrastructurilor de sprijin a investițiilor și investitorilor

Director Executiv Liviu Mihai Fărăgău – un om de afaceri clujean – Grupul de firme Elron.

Secretar General Eugen Cocis –  jurist – un profesionist deosebit.

Radu Lupaș – un antreprenor de succes care a reușit să creeze brand-uri de la 0 și să ajungă să fie prezent cu ele în 15 țări de pe 3 continente. Având în vedere expertiza sa dobândită, și-a asumat rolul de Manager de Proiect al HUB-ului.

Emanuela Istrate și Dana Nealcos – specializate pe Marketing și PR și-au asumat responsabilitatea promovării imagini  Casei Româno-Chineza Cluj și a tuturor proiectelor sale.

Gabriela Petrescu – relația cu partenerii tradiționali a Casei Româno-Chineze Cluj.

 

Scroll to Top