Vizita de lucru la Casa Romano-Chineza Argeș

Casa Romano Chineza Argeș s-a intalnit cu reprezentantii Cinemagix, membru al asociatiei noastre, pentru a discuta despre promovarea in institutiile de invatamant din judetul Argeș a filmului istoric romanesc “Gata oricand!-Eroii de la Podul Jiului”. Filmul a fost lansat pe 1 Decembrie si acum este in caravana nationala fiind prezentat in principal in proiectii pentru scoli – o lectie de istorie plina de emotie, spusa cu umor. Desi cererea este mare, scolile si cei interesati pot contacta producatorul prin E-mail – carmen.tripadus@cinemagix.ro

Filmul “Gata Oricând – Eroii de la podul Jiului” este primul episod al trilogiei dedicată Cercetașilor României care au luptat în Primul Război Mondial și are la bază o întâmplare reală, necunoscută de către marele public și de o mare însemnătate pentru cursul războiului. Mareșalul Berthelot spunea în 1917, că “dacă n-ar fi fost lupta civililor de la podul Jiului din toamna lui 1916, n-ar fi fost posibile luptele de la Mărăști, Mărășești și Oituz anul următor.” Cu alte cuvinte, România capitula la doua luni de la la intrarea în război.

„Regia şi imaginea au fost semnate de Sergiu Prodan, actualul ministru al Culturii din Republica Moldova. Nu era ministru atunci când l-am ales să colaboreze cu noi, am văzut filmul pe care l-a făcut acum vreo 10-15 ani, am zis când am văzut ce a făcut că el este alegerea pentru a face ‘Gata oricând!’, a acceptat, ne-am bucurat că a acceptat, după care a ajuns ministru fără să fi fost nicio legătură cu filmul”, a declarat Barbu Silviu Tripăduş, al doilea regizor al filmului, la finalul proiecţieide debut care a avut loc la Cineplexx Băneasa din Bucureşti, în prezenţa actorilor şi a echipei de producţie.
Filmul este clasificat cu AG (Audienta Generală) și este realizat cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei si al Guvernului Romaniei.
https://www.imdb.com/title/tt12077022/

Scroll to Top