Ziua armatei chineze sarbatorita la Bucuresti

Ziua armatei chineze sarbatorita la Bucuresti

Recepţie la Bucureşti cu prilejul Zilei Armatei Chineze
Pentru sărbătorirea Celei de-a 88-a aniversări a Zilei Armatei Chineze, ataşatul militar al Ambasadei Chinei de la Bucureşti, Kui Yanwei a găzduit, marţi seara, la sediul ambasadei o recepţie, la care au participat 150 de persoane inclusiv vice-prim-ministru român, ministrul de interne, Gabriel Oprea.
La recepţie a fost rulat filmul documentar “Armata Chineză de Azi”, care reflectă lupta poporului chinez împotriva agresiunii japoneze în urmă cu 70 de ani, construcţia de modernizare a armatei chineze şi participarea armatei chineze la operaţiunile internaţionale pentru menţinerea păcii şi depăşirea momentelor dificile provocate de calamităţile naturale.
Vice-prim-ministru Oprea a declarat după vizionare că apreciază eforturile depuse de poporul chinez în lupta împotriva agresiunii şi este bucuros să vadă și veterani români din Războiul Antifascist invitaţi la recepţie. Oficialul român acordă o înaltă atenţie rezultatelor obţinute de armata chineză în cursul procesului de modernizare, subliniind că cele două armate trebuie să-şi întărească colaborările în perioada de pace.
În cuvântul său, ataşatul militar Kui Yanwei a declarat că dezvoltarea apărării naţionale şi construirea unei armate care este în concordanţă cu statutul Chinei pe plan internaţional şi cu securitatea naţională şi interesele de dezvoltare a ţării, constituie sarcina strategică a construcţiei de modernizare a Chinei, totodată şi o asigurare fermă pentru realizarea păcii şi dezvoltării Chinei.
Potrivit lui, Cartea Albă intitulată Strategia Militară a Chinei, publicată recent, a dovedit deschiderea şi transparenţa Chinei în strategia majoră. Ataşatul militar a mai arătat că speră ca cele două armate să întărească în continuare relaţiile de colaborare prietenoasă pentru o dezvoltare mai eficientă.

source: ag de presa Xinghua

Scroll to Top