Ziua Chinei celebrată la București printr-o expoziție fotografică și lansare de carte

Cu ocazia aniversării Zilei Naționale a Republicii Populare Chineze, Casa Româno-Chineză a organizat, la sediul din strada Traian nr. 184-186, București, un eveniment prin care a prezentat publicului două volume de cărți, “Ciocărlia”, creație a autoarei Jin Wenmin, dedicata tradiției și foclorului românesc și o cronică a Chinei de ieri și de azi, “Gong Formidabil” scrisă de Mircea Malița si Antonia Mehedințu.
Totodată, a avut loc vernisajul expoziției fotografice „Tradiții Populare Chineze”, organizat de Casa Româno-Chineză și Asociația Eura Foto Art, fiind expuse fotografii prezentând diferite regiuni ale Chinei. Expoziția este deschisă publicului între 26 septembrie și 2 octombrie 2017.

Ediția a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România, organizată de Asociația „Euro Foto Art”, sub patronajul Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, cu sprijinul Casei Romano-Chineze si a grupului de firme Niro Investment Group, va oferi oportunitatea de a prezenta o serie de manifestări expoziționale de excepție în Capitală și în cele mai mari orașe ale României.

Festivalul, dedicat Zilei Naționale a Chinei, a debutat ieri la Casa Româno-Chineză din Capitală. În cadrul festivității a avut loc vernisajul expoziției de artă fotografică intitulată „Tradiții populare chineze”, în cadrul căruia a fost prezentată o selecție de 50 de fotografii realizate de artiștii fotografi membri ai „China Network Online din Zhuhai” (organizație parteneră a Asociației „Euro Foto Art”).
În data de 14 octombrie, expoziția va fi vernisată și în Galeria „Pasaj 2” din Râmnicu Vâlcea, iar în 29 septembrie, de la ora 11:00, în Galeria „Euro Foto Art” va fi prezentată varianta inițială, alcătuită din 100 de fotografii. Sub aceeaşi formă, expoziţia va fi vernisată şi la Centrul Cultural „Bucovina” din Suceava, în data de 10 octombrie.

„În cadrul Festivalului vor fi prezentate mai multe expoziții ale artiștilor fotografi chinezi. Astfel, în Turnul Primăriei Oradea va fi vernisată, în data 29 septembrie, ora 12:00, expoziția artistului fotograf Che Peng Ion din Macau, iar la ora 18:00, în Galeria «Ștefan Vilidár István» din Cetatea Medievală Oradea, expoziția personală a artistului fotograf Haibo Chi, tot din Macau.

O altă expoziție de excepție urmează să fie vernisată din lucrările color de format mare ale reputatului artist fotograf Pen Da Li din Taiwan, la Biblioteca Județeană «Petre Dulfu» din Baia Mare, în cadrul festivității de închidere a ediției a V-a a Festivalului Fotografiei Chinezești în România”, a anunţat Ştefan Toth, preşedintele „Euro Foto Art”.

source: Casa Romano-Chineza, Str. Traian 184-186, Comunicat de presă/ bihon.ro

Scroll to Top