Ziua Copilului sarbatorita de Casa Romano Chineza

Ziua Copilului, sărbătorită de Casa Româno-Chineză
În vizită la Centrul de plasament ”Licurici”și la Complexul de Servicii ”Casa Noastră”din Sectorul 3

Ca în fiecare an, de 1 iunie, o zi specială pentru cei mici, Casa Româno-Chineză a organizat o acțiune caritabilă în scopul de a sprijini pe copiii aflați în situații de risc social și, totodată, pentru a contribui la îmbunătățirea condițiilor de viață din centrele de specialitate în care trăiesc categoriile cele mai vulnerabile ale societății: copii cu probleme familiale, orfani și fără adăpost.
Pentru a-și exprima deschiderea și afecțiunea, o delegație a asociației noastre condusă de doamna Ecaterina Vanea, împreună cu reprezentanții Comunității Chineze din România, a făcut o vizită la Centrul de zi ”Licurici”și la Complexul de Servicii ” Casa Noastră”, din Sectorul 3, unde s-a întâlnit cu grupurile de copii și cu personalul care asigură asistența necesară. Cu ocazia acestui eveniment cu totul deosebit și emoționant dedicat zilei de 1 iunie, Casa Româno-Chineză a împărțit copiilor daruri constând din dulciuri, jucării și obiecte de îmbrăcămite specifice vârstei lor. A fost un gest de omenie, un strop de bucurie pentru cei mici, care trebuie ajutați mai des și mai mult ca oricând.
Prima vizită a fost făcută la Centrul de zi ”Licurici” Misiunea acestei instituții sociale este de a preveni abandonul şi separarea de familie a copiilor preşcolari din sectorul 3, cu vîrste cuprinse între 3 și 6 ani, prin asigurarea pe timpul zilei a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă şi orientare şcolară etc, ne-a declarat Simona Bulgaru, coordonatoarea centrului. Am fost primiți cu căldură, într-un cadru curat și bine îngrijit, micuții, frumos îmbrăcați, așteptând în liniște cadourile. Copiii au primit darurile cu multă bucurie, în final acestia adresând mulțumiri.
Al doilea centru vizitat a fost Complexul de Servicii ”Casa Noastră”, care are ca ”beneficiari” copii cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani. Directoarea centrului, Carmen Ispas, ne-a declarat că acești copii provin din familii care nu au posibilități financiare de creștere și îngrijire și că în acestă instituție ei beneficiază de cazare, hrană, asistență medicală și includerea într-o formă de învățământ potrivit vârstei fiecăruia. Și în acest caz, momentul primirii darurilor a fost un prilej de bucurie imensă pentru cei care, la 1 iunie, sărbătoresc Ziua Copilului.
Prin organizarea unor astfel de activități, Casa Româno-Chineză se alătură efortului general pentru a sprijini copiii aflați în dificultate, care au fost abandonați de familiile de origine și sunt integrati în programe sociale complexe.

Scroll to Top