Ziua Culturii Naționale, sărbătorită la Ateneu

Luni, 15 ianuarie 2018, la Ateneul Român a avut loc un concert extraordinar susținut de Corul și Filarmonica ”George Enescu”, sub bagheta maestrului Horia Andreescu, instituție care a fost decorată de către Președintele Klaus Werner Iohannis cu Ordinul ”Meritul Cultural” in aceeasi zi. Spectacolul a fost organizat de Ministerul Culturii pentru a celebra Ziua Culturii Naționale. La eveniment au fost prezenți oficiali ai Casei Româno-Chineze. În cadrul concertului de la Ateneul Român a fost pregătit și un moment special, pentru omagierea unor personalități, cu o vârstă înaintată, care și-au dedicat viața culturii române. Pe lista celor 38 de mari artiști s-au aflat, printre alte valori ale culturii române, Tamara Buciuceanu, Ion Dichiseanu, Ileana Vulpescu și Draga Olteanu Matei.
De remarcat prestatia actorului Dorel Visan, care in timpul spectacolului a ţinut să reamintească faptul că Eminescu a scris şi teatru, iar pentru a marca momentul a ales monologul lui Luca Arbore din drama “Mira” (neterminată).
Spectatorii prezenți la Ateneul Român au urmărit un program muzical complet , cu partituri celebre din repertoriul național și internațional, precum George Enescu – Uvertura din Suita nr. 2 pentru orchestra, Constantin Silvestri – Toccata, Richard Wagner – Corul oaspeţilor din opera Tannhäuser ,Giuseppe Verdi, Corul ţiganilor din opera Trubadurul, Iosif Ivanovici – Valurile Dunării, Giuseppe Verdi – Uvertura operei Forţa destinului, Marţian Negrea – Izbuc din Suita “Prin Munţii Apuseni”, Georges Bizet – Farandole, Seguidille, Les toreadors,Grigoraş Dinicu – Hora staccato.

Scroll to Top