Ziua Internațională a Femeii

Asociatia Femeilor de Afaceri Chineze din România, cu sprijinul Niro Investment Group, al Ambasadei Republicii Populare Chineze in Romania si al Casei Romano-Chineza, a deschis seria manifestărilor culturale din această primăvară cu un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Astfel, în data de 5 martie, membre ale Casei Romano Chineze si numeroase femei din comunitatea chinezilor din Romania au organizat la Bucureşti o intalnire in care au fost sarbatorite si la care au tinut sa participe cu mare bucurie Ambasadorul Han Chunlin si reprezentantul firmei Niro Investment Group, Laurentiu Dumitru.

Duminica, 5 martie, peste 100 de femei din comunitatea chineza din Romania si de la filialele Casei Romano – Chineze s-au reunit pentru a marca împreună Ziua Internațională a Femeii. În deschiderea evenimentului Ambasadorul Han Chunlin, preşedintele Asociatiei Femeilor de Afaceri Chineze din Romania si reprezentanta Casei Romano-Chineze, au vorbit despre importanța Zilei de 8 Martie pentru femeile din întreaga lume punctând faptul că „în România membrele comunității chineze se bucură de drepturi şi libertăți la fel ca populația majoritară” O surpriză pentru doamnele comunității chineze a constituit-o momentul artistic susținut de diferite ansambluri artistice, care au susținut un scurt program de dansuri tradiționale si cantece.

 

Au răspuns invitației şi au ținut să le felicite pe membrele comunității chineze, pe femeile din Casa Romano-Chineza si nu in ultimul rand pe doamnele si domnisoarele din cadrul  Ambasadei Chinei, cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, pe langa ambasadorul Han Chunlin, domna consilier Zhang Lili, doamna Guo Jin Nan, membru in Colegiului National de Conducere CRC si presedinte al Asociatiei Femeilor de Afaceri Chineze din Romania, Roxana Vladut, campion mondial la Wushu, membru in Colegiului National de Conducere CRC, Xuebin Burican, redactor la Radio Romania International, membru in Colegiului National de Conducere CRC, Gabriela Petrescu, vicepresedintele CRC filiala Arges, Norica Nicolai, fost europarlamentar şi fost procuror, Gabriela Aniculoesei, avocat, manager al Complexului Herastrau, Zhao Elena, femeie de afaceri si Carmen Tripadus, producatorul singurului film romanesc premiat la Festivalul de Film de la Shanghai.

Ziua Internaţională a Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată în 1911, iar data acestei zile a fost stabilită în 1913 pentru 8 martie. Adunarea Generală a ONU a declarat-o sărbătoare oficială în 1977. Cea mai mare comunitate chineză din sud-estul Europei este în România, majoritatea incepandu-si aventura romanesca in Complexul Comercial Dragonul Roşu, cea mai mare zonă comercială cu profil chinezesc din sud-estul Europei.

Scroll to Top